​Claudiu Săftoiu este noul director general al Editurii Didactice și Pedagogice. El părăsește funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Claudiu SaftoiuFoto: Antena 3

Săftoiu va prelua funcția după ce mandatul Mariei Nistor, fosta directoare de la EDP numită de Liviu Pop, s-a terminat la începutul lunii decembrie.

Claudiu Săftoiu a fost jurnalist, iar după ce a ieșit din presă a fost consilier al președintelui Traian Băsescu.

Ulterior, Băsescu l-a numit director al Serviciului de Informații Externe, funcție pe care a ocupat-o doar cinci luni, în perioada octombrie 2006 - martie 2007. Demisa sa a venit după ce a declarat în cadrul unei comisii parlamentare că SIE interceptează telefoane.

Funcția de director general de la Editura Didactică și Pedagogică este remunerată cu aproximativ 2.300 de euro pe lună, după cum a scris Newsweek.

În trecut, Editura Didactică și Pedagogică a trecut prin nenumărate scandaluri legate de greșelile din manualele pentru elevi.

Scandalurile au apărut după ce fostul ministru al Educației Liviu Pop a decis în 2017 ca Editura Didactică și Pedagogică să fie singura editură care să tipărească manualele pentru elevi. Această editură de stat a tipărit maualele unice pentru elevi pentru anul școlar 2017-2018. Pop a dat o ordonanță de urgență prin care se stipula acest lucru, dar Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională.

Prevederea adoptată de Pop a fost modificată în mandatul Ecaterinei Andronescu, care a decis să organizeze licitație deschisă pentru manualele școlare.