Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu a luat o decizie definitivă cu privire la creşterile salariale pentru profesori prevăzute de la 1 septembrie 2020, dar că nu crede că există resurse pentru a le putea susţine. El a mai spus că este suficientă majorarea prevăzută din ianuarie 2020 și că "orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru".

ScoalaFoto: pixabay.com

Întrebat de jurnalişti dacă va mai exista creşterea de salariu de 50% pentru cadrele didactice prevăzută de la 1 septembrie 2020, conform Legii salarizării unitare, Orban a răspuns că nu a luat o decizie definitivă.

"Nu am luat o decizie definitivă. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu cred că există resurse pentru a putea susţine aceste creşteri, care, practic, înseamnă obţinerea salariului de la nivelul anului 2022 de la 1 septembrie 2020. Practic, orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru. E suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat", a explicat prim-ministrul, citat de Agerpres.