La aproape o lună de când liberalii au preluat guvernarea, USR face o radiografie a situației de la Educație și arată care sunt problemele cu numirile de consilieri ai ministrului Monica Anisie. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, USR îndeamnă PNL să depolitizeze educația, să renunțe la pilele de partid și să numească doar oameni integri și prefesioniști. În aceeași postare sunt amintiți consilierii numiți de Monica Anisie de când a preluat portofoliul Educației. Este vorba de fostul impresar sportiv Bogdan Steriopol și de fostul șef SIE Claudiu Săftoiu. USR critică și menținerea secretarilor de stat Gigel Paraschiv și Irina Elisabeta Kovacs.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citiți mai jos criticile aduse de USR:

Bilanț la aproape o lună de la preluarea șefiei Ministerului Educației Naționale:

- 2,08 miliarde lei tăiate la rectificare, deși ministrul Monica Anisie spunea că ar avea nevoie de 10 miliarde în plus pentru a „mișca” lucrurile în Educație.

- numirea drept consilier personal al ministrului a lui Bogdan Steriopol, fost impresar și jurnalist sportiv, concediat de la un cotidian sportiv pentru că ar fi încălcat etica jurnalistică, masterand la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a SRI

- numirea drept consilier personal al ministrului a lui Claudiu Săftoiu, membru PNL, fost consilier prezidențial și director al Serviciului de Informații Externe, demisionar după ce a explicat unei comisii parlamentare de anchetă cum interceptează SIE telefoanele unor cetățeni străini pe teritoriul României.

- păstrarea ca secretar de stat a lui Gigel Paraschiv, numit în mai 2012 de Victor Ponta, susținut de Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu, aflat în centrul unui scandal după ce a demis ilegal 13 inspectori școlari pentru a numi apropiați ai PSD în funcții.

- păstrarea în funcția de secretar de stat a Irinei Elisabeta Kovacs, fost candidat UDMR pentru Senat în 2008, 2012 și 2016, numită în Ministerul Educației Naționale de Sorin Grindeanu și implicată în scandalul ordonanței de urgență privind predarea orelor de română la clasele în limba minorităților naționale.

x