Profesorul univ. dr. Anca Buzoianu a fost aleasă rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Anca BuzoianuFoto: Hotnews

Anca Buzoianu este șeful disciplinei de Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică a Facultății de Medicină Cluj-Napoca. Este medic primar în specialităţile pediatrie şi farmacologie clinică și decan al Facultăţii de Medicină din anul 2008. Mai deține funcția de preşedinte fondator al Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România.

Anul trecut, Anca Buzoianu a fost acuzată de Liviu Alexa, actualul președinte al PSD Cluj, că l-a tratat cu calmante pentru o intoxicație. Liviu Alexa a scris un articol- ”Anca Buzoianu a orchestrat de după perdelele lașității campania împotriva UMF”- fapt pentru care Anca Buzoianu l-a dat în judecată acuzându-l de o campanie îndreptată împotriva familiei sale, mai ales că Alexa candidase împotriva soțului ei la primăria din Cluj. Instanța i-a dat câștig de cauză Ancăi Buzoianu și a dispus ştergerea articolului de pe site-ul publicaţiei Ziar de Cluj şi amendarea autorului cu suma de 10 mii de lei, bani care au fost achitaţi decanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie a UMF.