Examenul de titularizare va avea loc pe 15 iulie 2020, se arată în ordinul privind metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învățământul preuniversitar,publicat în Monitorul Oficial. Ordinul arată că profesorii care nu au modulele psihopedagogice finalizate nu vor putea participa la titularizare.

Catalog virtual accesat pe tableteFoto: Hotnews

De asemenea, candidații care au deja un post și dau Examen de Titularizare în sesiunea iulie 2020, obținând peste 7 la proba scrisă, pot ocupa postul respectiv pe perioada nedeterminată. Însă este necesar ca în aceste cazuri, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ să confirme, prin adresă scrisă, că posturile didactice/catedrele respective au o viabilitate estimată de cel puţin 4 (patru) ani şcolari şi pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată. Ordinul prevede că acești candidați vor ocupa cu prioritate postul pe data de 29 iulie 2020.

Pe 30 iulie va fi ședința de repartizare pentru posturile titularizabile. În acest sens, documentul din Monitorul Oficial, arată că repartizarea candidaţilor care au media de minimum 7 (şapte) vor fi ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Calendar Titularizare 2020

15 iulie 2020 - Desfăsurarea probei scrise

21 iulie 2020 – Comunicarea rezultatelor inițiale

21-22 iulie 2020 – Înregistrarea contestațiilor la inspectorarele școlare

23-27 iulie 2020 – Soluționarea contestațiilor

28 iulie 2020 – Comunicarea rezultatelor finale