​Studenții au așteptări mari de la instituțiile pe care ei le urmează atunci când vine vorba de sustenabilitate. Potrivit unui sondaj realizat de Times Higher Education, 87% dintre studenți vor ca sustenabilitatea să fie promovată activ, în timp ce mai mult de jumătate vor ca sustenabilitatea să fie inclusă printre cursurile lor, potrivit World Economic Forum.

Universitatea din NewcastleFoto: Hotnews

Times Higher Education a făcut un top al universităților din întreaga lume despre cât mult se ocupă acestea de sustenabilitate și cât de responsabile sunt în privința consumului și producției. Clasamentul a avut în programele de cercetare, operațiunile, raportul privind durabilitatea și reciclarea.

Topul arată că pe primul loc se află Universitatea College Corck din Irlanda, care încă din 2007 a stabilit reguli clare de recilcare și de gestionare a deșeurilor. Top 10 al acestor universități este dominat de universități britanice care pun mare preț pe sustenabilitate. Pe locul al doilea se situează Universitatea din Newcastle, care are o echipă specială ce se ocupă de managementul mediului și ajută la reducerea consumului de energie și a emisiilor și promovează opțiunile de călătorie durabile.

Top 10 universități care se ocupă cel mai bine de sustenabilitate: