Elevii Școlii Generale „Nicolae Bălcescu” din Craiova stau de două zile îmbrăcați cu gecile, pentru că nu se mai dă căldură din cauza unei avarii. Directorul școlii spune că „Dumnezeu îi iubește pe dascăli”, iar „soarele și căldura de afară ajută”.

CraiovaFoto:

Elevii unei școli și locatarii mai multor blocuri din Craiova au rămas fără căldură și apă caldă din cauza unor avarii. În schimb, unele străzi din oraș s-au transformat în adevărate „piscine”, marți, după ce s-a spart și o conductă de apă rece.

Potrivit unor angajați ai societății care furnizează agent termic în Craiova, avariile s-au produs din cauza țevilor vechi. „Țevile sunt vechi, a intervenit o avarie pe rețeau blocurilor, am intervenit și s-au schimbat conductele și se va livra căldură. Problema a fost rezolvată, a mai rămas cu apa caldă”, a declarat Ovidiu Ghelvit, șeful de sector al furnizorului de căldură.

Părinții s-au plâns că la Școala Generală „Nicolae Bălcescu”, copiii au stat luni și marți cu gecile pe ei în timpul orelor.

Conducerea școlii se consolează cu gândul că nu doar școala e în situația asta și mizează pe căldura divină.

„Căldură nu este de ieri, de când s-a defectat conducta de apă termică (...) Sunt și blocuri, nu numai școala. Sunt și blocuri destul de multe din cartier care nu au agent termic de ieri de dimineață. (…) așa cum vedeți. Dumnezeu ne iubește pe noi, dascălii, fapt pentru care se vede că este soare și căldura de afară ne ajută, temperaturile sunt ok și acceptabile”, a declarat Ionuț Vădeanu, director adjunct al Școlii „Nicolae Bălcescu” din Craiova.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, avariile vor fi remediate până marți seara.