O școală din India și-a cerut scuze public după ce au apărut mai multe fotografii cu elevii care în timpul unui examen purtau cutii de carton pe cap ca să nu copieze, potrivit CNN. Este vorba despre Colegiul preuniversitar Bhagat din Haveri, din sud-vestul statului Karnataka din India, care a luat măsura purtării cartoanelor de către elevi miercurea trecută.

Elevii din IndiaFoto: CNN

Fotografiile cu elevii au fost postate pe Facebook de către un membru al personalului din școală și au devenit imediat virale.

Într-o postare pe Twitter, ministrul Educației din India a declarat că această practică este inacceptabilă. „Nimeni nu are dreptul să-i considere pe studenți ca pe animale”, a scris S. Suresh Kumar. „Ne vom ocupa imediat de acestă situație (perversiune)”, a mai scris ministrul. Școala a trebuit să ofere explicații autorităților și și-a cerut scuze public.

Nu e prima dată când această școală se confruntă cu critici cu privire la modul în care tratează elevii. Anul trecut, școala s-a aflat în centrul unui scandal cu o problemă privind copiatul în timpul examenelor.