​Un profesor de matematică din București, care a ieșit de 10 ani din sistemul de educație, a ajuns subiectul unui documentar care va fi prezentat în premieră zilele acestea la Astra Film Festival, potrivit bistriteanul.ro. Dorin Ioniță, 54 de ani, a părăsit în urmă cu 10 ani sistemul național de educație unde lucra ca profesor.

HotNews.roFoto: Hotnews

A înființat primul ”cabinet de meditații” înregistrat la ANAF și de atunci lucrează cu elevii care vor să învețe matematică. În trecut, Dorin Ioniță a predat la unele dintre liceele mari din Bucureşti, precum “Gheorghe Lazăr”, “Sfântul Sava” sau “Liceul de Informatică nr.1”.

Profesorul și-a transformat apartamentul din zona Ștefan Cel Mare din Capitală în sală de clasă, dotată cu scaune, bănci și o tablă. Selecția elevilor cu care face meditații are loc prin recomandare, adică dacă unui elev îi place și învață ceva din meditațiile lui acesta îi va trimite și pe alți elevi.

Povestea lui Dorin Ioniță l-a determinat pe documentaristul Alex Brendea, de 32 de ani, să îi dedice un film de aproape 3 minute, care va fi prezentat în premieră zilele acestea la Astra Film Festival.

„Visez o școală în care nimeni și nimic să nu se predea, să se scape de tirania profesoratului”, spune Dorin Ioniță, în trailerul făcut public de Alex Brendea.

TEACH documentary Trailer from Luna Film on Vimeo.