Un copil de opt ani nu este primit în nicio școală din Satu Mare din cauză că are deficit de atenție, scrie presa locală. Mama elevului spune că acesta a fost refuzat atât de școlile normale din cauza diagnosticului de tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) şi depresie, cât și de școlile speciale care spun că are un nivel mai mare de inteligență.

Copil la joacaFoto: sxc.hu

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul. De asemenea, inspectorii vor face o anchetă pentru a se stabili care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe școli din municipiul reședință de județ.

Cazul a apărut în atenția publică după ce prefectura a emis un comunicat de presă:

”O femeie din Satu Mare se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Concret, copilul diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare. Şi în acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu”.