Un caiet de lucru pentru clasa pregătitoare le prezintă elevilor un text care vorbește despre problemele de greutate ale unei fetițe și despre felul în care aceasta este agresată de colegii săi. Textul despre fetița grasă a atras revolta unui părinte.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt furioasă! Așa ceva este inadmisibil! Nu pot accepta ca în clasa pregătitoare există acest text scris de 2 femei care au pur și simplu o afacere cu manuale! Adina Grigore și Cristina Ipate-Toma. Să vorbim despre Grasă! Ingrozitor! Nu am cuvinte! Nu spun cât de prost sunt realizate aceste cărticele pentru pregătitoare, nu spun cat de aberant sunt formulate si ce grafica proasta au, ci ca un text povesteste despre o fetita poreclita GRASA! Oribil! Rusine autoarelor!”, a scris un părinte pe Facebook.

Titlul poveștii este "Chipul din suflet” și face parte din capitolul "Autocunoaștere și atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți- Schema corporală”.

"De când se știa era o fetiță foarte grasă. Ți se părea că e cu mulți ani mai mare decât colegii ei. Încă de la grădiniță colegii ei au poreclit-o GRASA. (…) Colegii râdeau de ea și o strigau întruna: grasa, grasa! Când se apropia de ei să De(n.red. greseala) joace, fugeau de ea, unora fiindu-le chiar frică. Nu avea prieteni și stătea mai tot timpul singură.(…)”, scrie în poveste.

Caietul de lucru este pentru materia Dezvoltare personala și, potrivit datelor de pe site-ul editurii Ars Libri, este avizat de Ministerul Educației, potrivit educatieprivata.ro.