Studiu: Există o corelație directă între notele obținute de elevi la Evaluarea Națională și studiile părinților

de A.O.     HotNews.ro
Luni, 30 septembrie 2019, 18:21 Actualitate | Educatie


Elevi in clasa
Foto: Agerpres
Există o corelaţie puternică (70%) între studiile părinţilor şi notele obţinute de copiii acestora la Evaluarea Naţională, potrivit datelor strânse pe platforma Registrul Educaţional Alternativ de la 1.400 de licee din țară. Dintr-un grafic realizat de administratori rezultă că elevii cu părinți cu studii superioare obțin note mai mari la Evalurea Națională.

Aceleași date mai arată că media de vechime a clădirilor liceelor este de 53 de ani, în condiţiile în care media la nivel naţional este 35 de ani. Totodată, la nivel naţional, sunt aproape 26 elevi pe clasă la filiera teoretică, un număr mic de elevi regăsindu-se în judeţele Giurgiu, Covasna şi Tulcea, la polul opus fiind judeţe precum Argeş, Călăraşi şi Buzău, se arată în comunicatul de presă al Registrului Educațional Alternativ.În plus, la nivel naţional, de-a lungul unui an şcolar, există circa 40 de milioane de absenţe totale (motivate şi nemotivate), astfel revenind, în medie, circa 25 de absenţe semestriale (motivate şi nemotivate) fiecărui elev. Judeţele unde se înregistrează valori mai mari ale abandonului liceal sunt Hunedoara, Vrancea şi Tulcea, iar judeţele cu valori mai mici sunt Cluj, Bihor şi Sălaj, se mai arată în document.

Platforma a colectat anul trecut date subiective de la aproape 3.000 de respondenţi despre liceele din Bucureşti. Folosind aceste date, platforma a analizat liceele bucureştene din 5 perspective: oportunităţi, comunitate, organizare, personal şi resurse.

Anul acesta, platforma a colectat date obiective despre toate liceele româneşti, provenind de la instituţii publice precum ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar) şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România). „De la 1 ianuarie 2020, platforma va colecta şi date subiective de la elevi, tutori şi profesori din toate liceele româneşti”, se mai arată în comunicat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1340 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pai este logic. Ceea ce cere un efort foarte mare (Luni, 30 septembrie 2019, 18:42)

    Habermas [utilizator]

    din partea elevilor cu parinti sub-educati. Uneori foarte mare, pentru ca trebuie sa invete chiar impotriva a ceea ce isi doresc parintii lor. Eu am avut un tata care era alarmat ca invat prea mult si imi spunea c-ar trebui sa invat mai putin. Imaginati-va. Ce-si dorea el? Probabil isi dorea sa ajung o bruta alcoolica asa cum era el. (Si o mama care nu intelegea cum pot sa fiu motivat sa invat si dupa studiile superioare).

    Exista enorm de multi copii ai caror viitor este practic strivit, stalcit, anulat de proprii parinti. Putin dintre cei aflati in aceasta situatie reusesc sa scape, si atunci cu foarte mari sacrificii. Pe acestia trebuie sa-i ajuta statul, daca statul ar fi un adevarat stat si nu o clica de birocrati paraziti. Iar daca statul nu poate, macar asociatiile civice si fondurile private de sprijin al copiilor (mai ales de la tara, ca acolo sunt copii cei mai prinsi in capcana, dar de peste tot, fara discriminare).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by