Facultatea de Medicină de la Universitatea Transilvania din Brașov va avea din această toamnă un masterat de medicină tradiţională chineză, la care vor preda profesori de la Universitatea de medicină tradiţională din Beijing. Programul de medicină tradițională chineză este al doilea din Europa, un alt program de acest fel fiind realizat la Barcelona, spun reprezentanții universității.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate disciplinele de specialitate vor fi predate de profesori chinezi, în limba engleză.

”Planul de studiu este stabilit în colaborare cu cei de la Beijing și există cursuri despre bazele teoretice ale medicinei tradiționale, plante din medicina tradițională chineză, acupunctură, reflexologie. Sunt principalele discipline care fac parte din medicina chineză. Masteratul nu oferă niciun drept de liberă practică. Pentru a practica medicii au forurile lor”, a spus Lorena Dima, coordonatorul programului.

Anul acesta, la Brașov, vor începe cursurile la medicină tradițională 15 candidaţi pe un loc fără taxă la admitere, iar alți 5 studenți vor fi la locurile cu taxă. Coordonatoarea programului spune că medicina tradițională chineză este tot mai folosită de populație.

”Există o preocupare la nivel european pentru lărgirea cumva a spectrului medicinei în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut unele tipuri de diagnostice specifice medicinei chineze tradiționale. Există o preocupare cel puțin de cunoaștere, de familiarizare cu conceptele principale ale medicinei tradiționale chineze pentru că oamenii le folosesc din ce în ce mai des”, a mai spus Lorena Dima.