De anul viitor, elevii vor primi lunar câte un borcan de miere
Programul va deveni funcțional de la data de 1 ianuarie 2020, scopul fiind acela de a incuraja productia nationala de miere. Secretarul de stat a precizat că producția națională de miere va fi stimulată, în urma livrării a 3.000 de tone către populația din România.
"Este important să știm că din producția natională 3.000 de tone se vor duce către populația din România și își găsește loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-și căuta ceea ce ii place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru ca programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiți foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat și să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta", susține Daniel Botănoiu.
Botănoiu consideră că mierea va fi utilă mai ales pentru elevii din mediul rural: "Un copil din mediul rural poate să sară un gard și să-și ia un măr din pom, dar la borcanul de miere se uită ca la o icoană, pentru că nu are de unde să-l ia. Mierea este cel mai bun lucru care se poate întâmpla copiilor din mediul rural, pentru că nu au surse de energie, nu au surse de sănătate pe care să si le ia din alimentație asa cum există în mediul urban", spus Botănoiu, în conferința de presă care a deschis ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii, organizată pe platforma apicola Băneasa.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta
INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Iar vreo firmă de casă va primi contractul?
Citez: "copiilor din mediul rural, pentru că nu au surse de energie, nu au surse de sănătate pe care să si le ia din alimentație asa cum există în mediul urban"
Adica un copil de la oras a carui parinti cumpara din piata rosii turcesti pline de pesticide maninca mai bine decit cel de la tara une mama lui cultiva rosii in gradina proprie. sau ca cel de la oras care mainca pui impregnati cu antibiotice si hormoni maninca mai bine decit cel de la tara al carui tata sacrifica pasarea crescuta de el in curte.
Ce imbecil !
De ce nu propune iluminatul solutii pentru ca parintii copiilor de la tara sa poata avea acces la slujbe decenta pentru asi permite un borcan de miere pentru copiii lor in loc sa-i transforme in asistati usor manipulabili pe banii celor care muncesc( pentru ca pana la urma cei ce muncesc vor plati mierea asta, nu?... nu timpitul cu propunerea).
Si, asa cum spune chiar secretarul un borcan de miere pe saptamina duce la un consum suplimentar... estimat la 3000 de tone pe an