Federația Națională a Asociațiilor de Părinți trage un semnal de alarmă cu privire la siguranța copiilor din România. ”Ne dispar copiii! Sunt răpiţi şi au loc crime! Un tablou trist în care noi nu avem voie decât să plângem?”, scriu părinții într-o scrisoare deschisă.

PolitiaFoto: Politia Romana

Într-o scrisoare deschisă adresată instituțiilor statului, în urma tragediilor de la Caracal și din Dâmbovița, reprezentanții părinților arată că autorităţile locale, judeţene şi naţionale au demonstrat că ”nu sunt capabile să asigure siguranţa copiilor noştri” și solicită ”imperativ” elaborarea unei strategii naționale ”cu aplicabilitate locală pentru creșterea siguranţei și securității copiilor în şcoli, pe stradă şi-n viaţa de familie”.

”Constatăm că autorităţile locale, judeţene şi naţionale nu sunt capabile să asigure siguranţa copiilor noştri, iar de multe ori acțiunile ulterioare evenimentelor tragice sunt tardive, nedecisive și fără concluzii într-un timp care să aducă rezolvări fericite”, se arată în în scrisoarea Federației, semnată de Iulian Cristache.

Părinții cer “imperativ” crearea unei strategii naționale cu aplicabilitate locală pentru creșterea siguranţei și securității copiilor în şcoli, pe stradă şi în viaţa de familie.

”Considerăm că avem nevoie de un obiectiv strategic de țară pentru a ne proteja copiii de orice formă de violenţă și, astfel, vă cerem imperativ să elaborați o strategie națională cu aplicabilitate locală pentru creșterea siguranţei și securității copiilor în şcoli, pe stradă şi-n viaţa de familie”, spun reprezentanții părinților.

Citește scrisoarea deschisă a părinților AICI.