O profesoară din județul Satu Mare a fost reținută pentru 24 de ore după ce a atacat doi copii, în vârstă de șase ani, de la clasa pregătitoare, cu spray lacrimogen, scrie PresaSM.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agresiunea ar fi avut loc miercuri la școala din Chereușa, comuna Santău, cadrul didactic susținând că a folosit sprayul paralizant pe cei doi elevi de la pregătitoare pe motiv că ar fi fost agresată.

Elevii au fost preluați imediat de conducerea școlii și duși la dispensarul medical din localitate, după care au fost transferați la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad, unde se află în afara oricărui pericol, potrivit ziarului citat.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. Călin Durla – inspectorul general școlar – a precizat pentru PresaSM – că îi va desface contractul de muncă, pe motiv că: ”nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”.

”A greșit, e clar. E clar, un cadru didactic nu trebuie să aibă asupra sa o armă albă”, a spus directorul școlii, Ciprian Balog. Acesta a precizat că elevii vor fi consiliați de specialistul școlar.