Ministrul interimar de la Educație, Daniel Breaz, a declarat, luni seara, că nu cunoaște situația transportului de la Caracal, unde, chiar și după disparițiile Alexandrei și Luizei, elevii încă fac naveta cu mașini de ocazie, dar că situația o îngrijorează și pe el. ”O să am o discuție cu inspectorul școlar general cât și cu autoritățile locale din Caracal ca să vedem dacă într-adevăr în zona respectivă nu există linii de transport în comun nu doar pentru elevi, ci și pentru persoane”, a spus Breaz.

Daniel BreazFoto: Hotnews

Ministrul Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni seara, la Digi24, că nu știe care este situația exactă în privința transportului elevilor la Caracal.

„Nu cunosc situația exactă vizavi de ce se întâmplă la Caracal și în suburbiile acestui oraș. În primul rând cei care trebuie să asigure transportul sunt autoritățile locale. Sunt trasee. Eu cunosc cel puțin situația din județul de unde provin eu, din Alba. Sunt trasee scoase de către Consiliul Județean la licitație pentru diverse firme care doresc să tramsporte persoane pe trseele respective. Tot în Alba sunt făcute asociații create între municipii și comune, s-a creat o rețea de transport în comun care funcționează foarte bine. Eu cred că același model ar putea fi luat și aici”, a spus Daniel Breaz, potrivit Mediafax.

Ministrul a afirmat că Guvernul decontează naveta elevilor și că a discutat cu Asociația Transportatorilor și cu Grupul de Dialog Social din Minister, sugerând linii speciale de transport pentru elevi.

„Dacă discutăm din punctul de vedere al MEN ce face Guvernul pentru copii, da, le decontăm tuturor celor care merg la școală, abonamentele. Chiar am avut o discuție atât cu Asociația Transportatorilor, cât și cu grupul de dialog social la nivel de MEN exact despre această problemă. Chiar le-am sugerat să creeze linii doar pentru elevi, acolo unde avem grupuri vulnerabile, acolo unde avem un număr mare de elevi, să creeze linii de transport speciale pentru elevi. Ei vor avea abonamentele decontate”, a mai spus Breaz.

Acesta s-a declarat îngrijorat de situația de la Caracal, unde copiii merg în continuare la școală folosind mașini de ocazie.

„Situația de la Caracal mă îngrijorează și pe mine. Eu o să am o discuție cu inspectorul școlar general cât și cu autoritățile locale din Caracal ca să vedem dacă într-adevăr în zona respectivă nu există linii de transport în comun nu doar pentru elevi, ci și pentru persoane, pentru a avea anumite linii de transport în comun, linii ce pot fi accesate zilnic pentru a se putea deplasa între localități”, a afirmat Daniel Breaz, ministru interimar al Educației.