Rezultate finale BAC 2019, sesiunea de toamnă. Ministerul Educației a publicat vineri notele finale ale elevilor care au participat la cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Rezultatele de după contestații pot fi consultate pe bacalaureat.edu.ro.

Rezultate BAC 2019, sesiunea de toamnăFoto: Hotnews

Rezultatele au fost afișate mai devreme cu o zi. Potrivit programului, ar fi trebuit publicate pe 7 septembrie.

Potrivit datelor de la Ministerul Educației, un număr de 22 de elevi au obţinut medii peste 9, cea mai mare medie fiind 9,78, obţinută de un elev de la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Înainte de contestații, rata de promovare de la sesiunea de toamnă a fost de 30,8%, în creștere cu 3,9% față de sesiunea de toamnă a anului trecut (26,9%).

Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat 2019, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Citește și:

Rata de promovare la BAC 2019, sesiunea de toamnă, este de 30,8%