O universitate din Ontario oferă un curs online pentru studenții care vor să învețe cum să crească plantele de cannabis, scrie Global News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Universitatea din Guelph susține că acest curs pentru producția de cannabis va începe săptămâna viitoare și clasa este deja formată, cu 60 de persoane înscrise.

Facultatea a anunțat că acest curs, în valoare de 545 de dolari, este parte a unei specializări noi pe cannabis, în programul de studii de horticultură al universității. Guelph va oferi, în luna ianuarie, și un curs privind reglementările legate de cannabis și evaluarea calității.

Potrivit universității, cursurile se adresează atât celor care vor să crească planta acasă, cât și celor care doresc să intre în industrie.

"Cursul va ajuta oamenii să facă diferența dintre mit și realitate și va oferi informații dovedite științific legate de producția de cannabis", a declarat Brandon Yep, profesorul care va preda cursul. El a transmis că studenții vor învăța lucrurile de bază privind creșterea plantei, legate de sistemele de iluminare, de irigație, de managementul bolilor și al dăunătorilor.

Cursul va include și discuții despre botanică, utilizări medicale ale plantei și despre industria de marijuana din Canada.