La început de an școlar, o profesoară de limba română și dirigintă își cere iertare de la elevii săi pentru condițiile în care trebuie să învețe, fără manuale și cu schimbări făcute peste noapte.

Cristina TunegaruFoto: Facebook.com

”Îmi cer iertare că nu au avut niciodată toate manualele la început de an școlar. Manualele lor au venit mult mai târziu, uneori la sfârșitul primului semestru. Le-am pus pe bănci compendii temporare, inutilizabile, apoi manuale făcute pe genunchi, manuale unice cu greșeli și activități retrograde. Nici anul acesta nu pot să-i primesc pe elevii mei cu toate manualele în prima zi de școală”, scrie Cristina Tunegaru, într-o postare pe Facebook.

”Ne vom trezi iarăși cu modificări în timpul anului școlar? Cum e posibil ca o generație să înceapă un ciclu școlar fără să știe cum se va încheia acesta? Pe cine vor afecta anunțurile făcute în pripă? Nu cumva pe cei mai vulnerabili dintre copii, familiile care nu știu și nu pot să-și ajute copiii?”, mai scrie profesoara.

Cristina Tunegaru spune că elevii de clasa a VII-a nu vor avea nici anul acesta manuale școlare. Profesoara își continuă scrisoarea de iertare și spune că nimic nu e sigur pentru anul școlar următor.

”Oricât de odioasă găsesc expresia 'generație de sacrificiu', oricât de dureros este să mă gândesc în acești termeni la copiii mei, realitatea este că școala și-a bătut joc de ei și o face în continuare, cu nonșalanță, prin vocea ministrului care nici măcar n-a auzit de problema manualelor întârziate și anul acesta. Pentru toate aceste erori nepermise, pentru că am crezut că va fi mai bine, eu, profesoară de limba română și dirigintă, astăzi îmi cer iertare”.