Școala ar trebui să înceapă, în fiecare an, în a treia săptămână din luna septembrie, arată un proiect de lege depus luni la Parlament de senatorul Liviu Pop.

Liviu PopFoto: Captura Digi 24

Prin acest proiect ar trebui modificată Legea Educației Naționale nr. 1/2011, mai precis articolul 63 în care se introduce propoziția: ”cursurile anului școlar încep în a 3-a săptămână a lunii septembrie, în ziua de luni”.

”Odată stabilită începerea şcolii prin introducerea acestui articol în Legea Educaţiei Naţionale, se va evita schimbarea datei de începere a şcolii prin diferite ordine de ministru, în funcţie de ministrul care ocupă portofoliul de la educaţie. Se va asigura, astfel, o stabilitate, nu se vor mai crea confuzii şi nu vor mai avea loc schimbări de ultimă oră, care să afecteze atât părinţii, cât şi elevii”, își justifică Liviu Pop propunerea.

Anul acesta școala începe pe 9 septembrie, dată stabilită de comun acord de către Ministerul Educației, părinți și elevi. Însă, în această vară premierul Viorica Dăncilă i-a sugerat fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, să schimbe data de începere a școlii cu 16 septembrie. După noi consultări cu toate părțile implicate, noul ministru interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul școlar 2019-2020 să rămână luni, 9 septembrie.