Premierul Viorica Dăncilă trebuie să numească un ministru al Educației cât mai curând după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu în urma unei declarații despre crimele de la Caracal. Surse social democrate au declarat penru HotNews.ro că există cel puțin două variante despre care s-a discutat în interiorul partidului.

Viorica DăncilăFoto: Guvernul Romaniei

Potrivit surselor citate, inițial, a fost vehiculat numele lui Radu Szekely, fost consilier al ministrului Andronescu însă pesediștii nu sunt de acord cu nominlizarea acestuia. Lui Szekely i s-ar fi reproșat că a făcut postări împotriva PSD.

Un alt nume discutat în interiorul PSD este cel al rectorului Universității de la Craiova, Cezar Ionuț Spânu. "Dăncilă i-ar fi promis Olguței Vasilescu când a fost săptămâna trecută a Craiova că îl va susține pe rectorul de acolo", au explicat sursele HotNews.ro.

De altfel președintele PSD, Viorica Dăncilă a anunțat săptămâna trecută că va propune în Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane pentru portofoliul Educației iar liderii partidului vor decide viitorul ministru

„O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar”, a afirmat premierul vineri, în cadrul unei conferinţe, în Iaşi.

La sârșitul săptămânii social democrații se vor reuni în ședința Comitetului Executiv pentru a stabili programul congresului PSD pentru anunțarea candidatlui la prezidențiale. Pe agenda ședinței vor fi mai multe teme printre care și nominalizarea miniștrilor pentru portofoliile rămase vacante.