Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele începe, pe 24 august, activitățile dedicate elevilor, consilierilor școlari și profesorilor, tema centrală din acest an purtând numele ,,Breathe-Learn-Share-Breathe”, care are ca obiectiv principal dezvoltarea unei capsule automatizate pentru monitorizarea calității aerului și a parametrilor meteorologici.

HotNews.roFoto: Hotnews

În perioada 24 august - 7 septembrie, liceenii vor studia diferite metode de analiză și detecție a poluanților existenți prin metode analitice.

”Echipa de mentori, alături de liceeni pe care îi vor coordona, va monitoriza în timp real cei mai importanți poluanți rezultați din activitatea umană, împreună cu factorii de mediu ce influențează dinamica acestora”, arată un comunicat al Școlii de vară.

HotNews este partener al evenimentului și susține educația STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică) și activitățile de cercetare ale elevilor, profesorilor și consilierilor școlari.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele își propune să valorizeze expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și din Universitatea din București, făcând-o accesibilă elevilor, studenților și cadrelor didactice.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele 2019 este la a doua ediție și este organizată, în parteneriat, de Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), sub egida Comunității Educație pentru Științe.