Lotul României a obținut o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, informează Ministerul Educației.

Medaliati la Olimpiada Internationala de GeografieFoto: Ministerul Educatiei

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară.

Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti).

Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila) a fost medaliat cu bronz.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie - 5 august, cu participarea a peste 190 de elevi din 48 de ţări.