​Lotul național de informatică a obţinut trei medalii (o medalie de aur şi două medalii de argint) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care a avut loc în perioada 23 - 29 iulie, la Bratislava, Slovacia.

OlimpiciFoto: Hotnews

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Bogdan Sitar (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, jud. Argeș) și-au trecut în palmares medalile de argint.

Din echipa României, însoțită și coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian" din Botoșani) și Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte și Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenți din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.