Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Chimie 2019 de la Paris au obţinut o medalie de aur şi trei medalii de argint, potrivit unui comunicat de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Olimpici la chimieFoto: Hotnews

Medalia de aur a fost obţinută de Mircea Raul Bodrogean, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpicii români premiaţi cu argint sunt Ioana Maria Popa, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi, Ana Florescu Ciobotaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Tudor Lile, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad, se arată într-un comunicat transmis de MEN.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de acad. Marius Andruh şi Mihaela Matache de la Universitatea din Bucureşti şi Daniela Bogdan de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti.

La cea de-a 51-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie - IChO, care a avut loc în perioada 21 - 30 iulie la Paris, au fost prezenţi 309 concurenţi din 84 de ţări.