Fiecare elev din învământul primar, gimnazial, liceal și profesional de stat ar putea primi tichete sociale, denumite tichete educaționale, în valoare de 250 de lei (5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei), în anul școlar 2019-2020, potrivit unui proiect de hotărâre postat pe site-ul Ministerului Educației. Banii ar urma să fie folosiți pentru cumpărarea de echipament sportiv, manuale și rechizite.

Ghiozdan de clasa a sapteaFoto: Hotnews

Proiectul arată că tichetele vor fi date prin unitățile de învățământ de stat pe care le frecventează aceștia, iar responsabilitatea achiziționării produselor necesare elevului revine părintelui/tutorelui legal.

Banii ar urma să fie alocați din bugetul Ministerului Educației prin programul «Merg la școală», pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal și profesional de stat.

Potrivit normelor metodologice, postate și ele pe site-ul edu.ro, arată că tichetul se acordă, la cerere, unuia dintre părinți/reprezentantului legal al elevului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea elevului, pe perioada absenței părinților.

Consultă aici proiectul de hotărâre

Consultă aici normele metodologice ale proiectul

”Dreptul la tichet se acordă în anul școlar 2019-2020 începând cu luna următoare celei în care beneficiarul solicită tichetul, pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere.Cererea și declarația pe propria răspundere se întocmesc de părintele/ reprezentantul legal al elevului, stabilit în condițiile legii, și se înregistrează la unitatea de învățământ preuniversitar la care este înscris elevul”, se arată în proiectul de hotărâre.

Părinții pot depune cerere pentru obținerea tichetelor educaționale la data de 15 octombrie 2019. Banii pentru tichete sunt dați de la bugetul Ministerului Educației de la capitolul 65.01 "Învățământ", titlul 57 "Asistență socială", prin inspectoratele școlare județene.

Tichetul educațional de tip tichet social are valabilitate în anul școlar 2019-2020, până la data de 12 iunie 2020, se mai arată în normele metodologice.

Citește și:

Ministerul Educaţiei anunță că va da rechizite şi echipament pentru sport pentru toţi elevii