Aproape 22.000 de candidați (21.937) s-au înscris la cele 19 facultăți ale Universității din București în sesiunea de admitere din luna iulie 2019. Potrivit Universității, este cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. În 2017, Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, iar în 2018 un număr de circa 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc.

Universitatea din BucurestiFoto: unibuc.ro

Universitatea din București a înregistrat, în medie, o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat. 106 elevi olimpici au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 37 au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 12 au optat pentru Facultatea de Geografie, 10 pentru Facultatea de Litere, 5 pentru Facultatea de Științe Politice, câte 4 pentru Facultatea de Fizică și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, câte 3 pentru Facultatea de Filosofie și pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, iar 2 olimpici au optat pentru Facultatea de Chimie.

Pentru studiile de masterat, în sesiunea iulie 2019, 3.650 de candidați au ales să se înscrie pe cele 2.424 de locuri bugetate. Admiterea pentru masterat la patru dintre facultățile Universității din București se organizează doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Pentru candidații la admiterea din acest an, Universitatea din București a oferit o serie de facilități, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.