​Echipa României, a obţinut trei medalii la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care a avut loc în perioada 4-21 iulie, la Szeged - Ungaria. Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) a obținut o medalie de argint. Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) au obținut câte o medalie de bronz.

OlimpiciFoto: Hotnews

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache - Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică - Facultatea de Biologie (Universitatea din București) și lector dr. Georgiana Duță-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie - Universitatea din București). La ediția 2019 au fost prezenți peste 300 de elevi din 78 de țări.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice. Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), România participând din 1997, cu performanțe notabile în fiecare an.