Rezultate Titularizare 2019. Mai puțin de jumătate dintre profesori au obținut nota 7 / Andronescu: ”​Nu e important procentul de promovare, ci să trimitem în sistem profesori bine pregătiți”

de A.O.     HotNews.ro
Marţi, 23 iulie 2019, 14:22 Actualitate | Educatie


Ecaterina Andronescu
Foto: Captura video
Mai puțin de jumătate dintre profesorii care au dat examenul de titularizare au obținut note de peste 7, minimum necesar pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Datele de la Ministerul Educației arată că, înainte de contestații, rata notelor peste 7 obţinute de candidaţii care au participat la proba scrisă este de 46,86%, mai mare decât în 2018 când a fost 47,40%, respectiv 45,73% în 2017. 92 de candidaţi (0,47%) au obţinut nota 10, iar 9.072 de candidaţi (46,39%) au obţinut note între 7 şi 9,99. 19,10% dintre candidați au luat note mai mici de 5.

Din promoţia curentă, 46,79% (46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017) din candidaţi au obţinut note peste 7. Cele mai ridicate procente de note între 7 și 10 - ambele promoții - s-au înregistrat în sectorul 6 al Capitalei (72,3%) și în județul Prahova (58,5%).

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidaţi. În centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, întrucât: 3.960 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 24 de candidaţi au fost eliminaţi şi lucrările a 32 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru HotNews, că procentul nu este nici mic, dar nici mare, pentru că este important ca prfesorii trimiși în sistem să fie bine pregătiți.

”Față de câți candidați s-au înscris eu cred că e bine să păstrăm exigența. Nu e important procentul de promovare, ci este important să trimitem în sistem profesori bine pregătiți”

Harta procentelor pe fiecare județ în parte:

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, 23 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, și miercuri, 24 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 30 iulie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6525 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  E important (Marţi, 23 iulie 2019, 14:49)

  mitg [utilizator]

  Pentru ca ni se confirma pentru a n-a oara ca sistemul de educatie produce tampiti.
  • +2 (2 voturi)    
   Cum altfel? (Marţi, 23 iulie 2019, 15:11)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Ce ar putea produce taraba universitara AL I Cuza din Iasi, cu un corp profesoral de mediocritati care au votat rector dupa chipul si asemanarea lor - o lichea ca T. Toader?
 • +2 (2 voturi)    
  . (Marţi, 23 iulie 2019, 15:22)

  Eusebius [utilizator]

  Aș fi de acord că nu e important procentul de promovare (până la urmă e un examen și rolul său este să "cearnă" candidații) dacă nu as ști ca profesorii care nu au promovat, sau mai rău care nu au luat nici măcar 5, se vor întoarce la catedră pe posturi de suplinitori.
 • +3 (3 voturi)    
  banui ca dna Andronescu (Marţi, 23 iulie 2019, 15:58)

  Je__ [utilizator]

  are aceeasi parere si despre capacitate sau bacalaureat

  Procentul de promovabilitate nu e important, important e ca ne luam salariile
 • 0 (0 voturi)    
  abramburica_andronescu (Joi, 25 iulie 2019, 20:01)

  Gigi Al [anonim]

  Bună ziua, doamna ministru!

  Luaţi decizia să excludeţi pentru anul scolar 2019 – 2020 profesorii care au ieşit din concurs fără să analizaţi cu luciditate multitudinea de aspect implicate în decizia lor. De plidă, situaţia mea este următoarea – am participat la concursul de titularizare în anul 2017 şi am obţinut nota 8,10 si pe baza acestei note unitatea de învăţământ şi-a exprimat acordul pentru continuitate. S-a scos un post titularizabil la concurs în anul acesta şi am hotărât să lupt pentru el. Aveam nevoie de nota 10 ca să îl ocup. Şi dacă am înţeles că nu pot obţine această notă am ieşit din examen, convinsă că voi putea să merg în continuare cu continuitate pe acelaşi post. Asta nu înseamnă că nu aş fi scris nota 5, ci pentru mine nu mai merita această luptă. Vă rog să îmi răspundeţi care este motivul pentru care consideraţi că nu sunt un profesor valoros şi nu merit să mai predau în învăţământ? Nu vă gândiţi că lăsaţi în dificultate maximă familii, mame singure care nu pot să îşi ţină copii la şcoală pentru că nu pot să dispună nici de un salar amărât de profesor? Schimbaţi regulile jocului înaintea începerii lui, nu după finalizarea lui! Schimbaţi regulile jocului pentru anul următor! Ţineţi cont de situaţiile speciale ale unor cadre didactice, deoarece nu toţi merităm să fim pedepsiţi. Fiecare cadru didactic a luat o atitudine care să îi protejeze nevoile şi interesele specific umane.
  În altă ordine de idei, doctrina PSD are în centrul ei omul şi nevoile sale. Dacă vă gândiţi la copii atunci înfiinţaţi noi posturi. Un profesor consilier şcolar trebuie să lucreze săptămânal cu minim 800 de elevi, ceea ce este practic imposibil. Aceştia chiar au nevoie de asistenţă psihopedagogică şi chiar este nevoie de înjumătăţirea numărului de elevi cu care trebuie să lucreze un consilier şcolar şi înfiinţarea de noi posturi. Consilierul de carieră chiar nu rezolvă această problem.
 • 0 (0 voturi)    
  ABRAMBURICA (Joi, 25 iulie 2019, 20:03)

  Gigi Al [anonim]

  Dincolo de aceasta şi cadrele didactice sunt oameni şi au nevoile lor, prin urmare pot intra în atenţia politicienilor PSD nu doar vârstnicii şi copii. Pe lângă politicile sociale pe care le dezvoltaţi şi le promovaţi, apăraţi şi interesele persoanelor active în societate care îşi aduc contribuţia la dezvoltarea ei. Copiii care acum sunt educaţi în şcolile româneşti vor părăsi România în perioada tinereţii şi în perioada adultă, în momentul în care vor constata că politica PSD este preocupată doar de vârstnici şi copii. România creşte şi educă copii şi tineri valoroşi pentru alte ţări, nu pentru România.
  Aştept cu interes răspunsul dumneavoastră. Vă mulţumesc anticipat!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by