Profesorilor care au subevaluat 14 lucrări ale elevilor la Evaluarea Națională, constatându-se diferențe mai mari de 1,5 puncte între evaluări, li se va interzice dreptul de participare la examene în următorii trei ani, a spus Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ioana Mihaela Neacșu.

Evaluarea NationalaFoto: Hotnews

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, a precizat, luni, că profesorilor care au subevaluat 14 lucrări ale elevilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională le-au fost aplicate sancțiuni, relatează Mediafax.

Din acest total, 13 lucrări au fost subevaluate la Limba și literature română și una la matematică, în toate aceste cazuri înregistrându-se diferențe mari. „Am avut câteva situații, nu multe din fericire, raportat la numărul de candidați înscriși în examen, unde s-au constatat diferențe mai mari de 1,5 între evaluarea inițială și nota obținută în urma procesului de contestații”, a spus inspectorul.

Potrivit aceleiași surse, profesorilor în cauză li se va interzice dreptul de participare la examenele naționale în următorii trei ani de zile. „La nivelul Comisiei Municipale de Evaluare Națională am constituit pentru fiecare dintre aceste lucrări o echipă de doi inspectori care au mers și au verificat contextul și motivele pentru care s-au produs aceste diferențe. În urma analizei punctuale a fiecăreia dintre situații, pentru cele 14 lucrări am aplicat sancțiunea prin comisie, în baza metodologiei”, a menționat Ioana Mihaela Neacșu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti au precizat că în Capitală au fost depuse peste 4000 de contestaţii ulterior afişării primelor note de la Evaluarea Naţională 2019. Cele mai multe contestaţii au fost depuse pentru notele la Limba şi literatura română. Tot la această disciplină au fost raportate și cele mai multe subevaluări ale notelor, înregistrându-se în urma contestațiilor pentru un număr de 13 lucrări, diferențe mai mari de 1,5 puncte.