Ecaterina Andronescu: Anul acesta o să pornim digitalizarea, să răspundem așteptărilor generației din școli
Ecaterina Andronescu, aflată duminică în Teleorman, unde a participat la alegerile organizației județene a PSD, a afirmat că digitalizarea va duce la creșterea calității procesului de predare, scrie Mediafax.
„Anul acesta o să pornim digitalizarea, o să facem un salt în creșterea calității procesului de predare. La întâlnirea pe care am avut-o sub egida președinției Consiliului Uniunii Europene, la întâlnirea cu miniștrii Educației din toate țările, toți își pun cam aceleași probleme pe care ni le punem și noi, în care pe primul loc este digitalizarea sistemului. Generația pe care o avem acum în școli este o generație care are alte așteptări, nu mai este asemănătoare generației de acum cinci ani sau de acum zece ani, și sigur că noi trebuie să încercăm să facem școala în așa fel încât să răspundem așteptărilor lor”, a spus Ecaterina Andronescu.
Ministrul Educației a anunțat că la Ministerul Dezvoltării sunt depuse peste 5.000 de proiecte care vizează reabilitarea școlilor din România.
„Sunt la Ministerul Dezvoltării 5.095 de proiecte pentru reabilitarea școlilor, nu este deloc puțin, asta înseamnă cam jumătate din școlile care există în România. Sigur, investițiile se eșalonează pe ani, dar cred că și dumneavoastră vedeți ce se întâmplă în școlile din Teleorman, unde în fiecare an se mai adaugă câte ceva”, a mai spus Ecaterina Andronescu la Conferința extraordinară de alegeri a organizației județene a PSD Teleorman.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Nu de mult am văzut documentația unui "Internet în școala ta". S-a instalat acces de 4Mbs în 2015.
Dar aveau router și separat un firewall de nivel medium enterprise. Vorbim de școală generală.
Problema e în zona în care se scrie caietul de sarcini. Ori sunt proști grămadă, ori așa iese șpaga mai mare.
La manualele actuale (teoretic digitale) ar mai trebui lucrat din greu. În paralel și la infrastructură, care în licee mai e cum e (unde ai personal e ok, unde nu...).
Referitor la stundeții fără BAC... N-ar fi neapărat un lucru rău, dar să nu-i numim studenți.
Ar fi bine dacă s-ar mai înscrie undeva după eșecul de la BAC să învețe o meserie. Clar nu la facultate însă, nu au baza materială pentru așa ceva.
Bine. Sunt rau. OK, puteti sa demarati proiectul. Dar daca nu se va ocupa una dintre firmele lui Ghita sau d-alea cu antreprenori de succes gen firme cu un angajat si supraprofit si 0 cheltuieli, eu nu va mai votez... eu vreau lipsa de transparenta si contracte cat mai scumpe, inutile si de preferat, fictive. Ca sa facem treaba ca la carte, nu asa... corect? corect!
Deocamdata PSE ALDE raman doar prestidigitatori.