Liceul Tehnic Drăgăneşti-Olt, unde în anii anteriori rata de promovare la bacalaureat a fost zero, a avut anul acesta promovare 100%, după ce singurul candidat care s-a prezentat la examen a reuşit să obţină media de trecere, această instituţie de învăţământ situându-se astfel pe primul loc în judeţ, înaintea liceelor teoretice prestigioase care au avut câţiva candidaţi respinşi, relatează Agerpres.

Liceul Tehnologic Draganesti-OltFoto: liceul-tehnologic-draganesti.blogspot.com

Singurul candidat care s-a prezentat la bacalaureat anul acesta la Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt, o elevă care a absolvit anul acesta cursurile la forma seral, în specializarea tehnician în construcţii şi lucrări publice, a obţinut media 6,46 la examen şi l-a promovat.

Alţi doi absolvenţi ai acestui liceu se înscriseseră să susţină bacalaureatul în prima sesiune, însă nu au mai venit la examen. Astfel, singurul candidat care s-a prezentat a reuşit, iar liceul a ajuns în topul judeţean cu rata de promovare de 100%, după o perioadă de mai mulţi ani cu promovare zero.

Anul acesta, în judeţul Olt au reuşit să promoveze bacalaureatul peste 66% dintre candidaţi, fiind obţinute nouă medii de 10. Cei mai mulţi elevi cu medii de 10 provin de la licee teoretice, care au şi rata de promovare de peste 70% sau chiar de peste 90%.

Un candidat cu media 10 provine însă de la un liceu tehnologic din oraşul Balş, este vorba de Voiculescu Cristina (Liceul Tehnologic Nr. 1 Balş).

CITEȘTE ȘI:

Rezultate finale BAC 2019, după contestații, pe edu.ro. Notele la bacalaureat, județ cu județ. HARTĂ

Rezultate BAC 2019: Rata finală de promovare, după contestații - 69,1% / 75,5% dintre candidații din promoţia curentă au trecut examenul

Rezultate BAC 2019. Lista liceelor cu promovare 100%. Cele mai multe sunt din Cluj

Rezultate BAC 2019. 67,2% dintre candidați au promovat bacalaureatul. Rata de promovare, județ cu județ

Rezultate BAC 2019. Un număr de 177 de candidați la BAC 2019 au obținut media 10

Rezultate BAC 2019. Notele la bacalaureat 2019 au fost publicate

Rezultatele la BAC 2019 au fost publicate pe edu.ro. HARTA notelor la bacalaureat 2019, județ cu județ