Universitatea Politehnică din București va primi 25 de milioane de euro împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru a crește calitatea, eficiența și eficacitatea predării, învățării și cercetării, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Printre altele, banii vor fi folosiți pentru a reamenaja campusul universității. Potrivit comunicatului, în faza de implementare a proiectului vor fi create 1.000 de locuri de muncă.

Universitatea Politehnică din BucureştiFoto: Hotnews

Împrumutul acordat de BEI va finanța planul de reamenajare a campusului UPB, care implică construirea unei noi clădiri pentru a găzdui trei facultăți care se află în prezent în vechiul campus Polizu.

„Acesta este primul sprijin acordat de BEI pentru îmbunătățirea învățământului superior din România. Ne-am unit forțele cu Comisia Europeană, beneficiind de Planul de investiții pentru Europa pentru a spori calitatea învățământului universitar, care este esențial pentru consolidarea competitivității României și pentru dezvoltarea viitoare a țării. Sunt convins că mai multe operațiuni similare ale BEI vor urma acestui proiect, care va îmbunătăți condițiile de studiu pentru 5.000 de studenți și activitatea de cercetare din cadrul UPB”, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI.

Acordul este susținut de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, cunoscut și sub numele de „Planul Juncker”. În cadrul acestui plan, banca UE și Comisia Europeană cooperează pentru a crește capacitatea BEI de a-și asuma riscuri, îmbunătățind astfel oferta de produse a acesteia și sporind impactul pe care îl pot obține proiectele.