Bac 2019.​ Bacalaureat 2019 s-a încheiat joi cu ultima probă scrisă la alegere a profilului. Ministerul Educației a publicat pe site subiectele și baremele la probele susținute de elevii care au participat la Bac 2019. Însă, subiectele de la chimie anorganică sunt în mare parte aceleași ca anul trecut.

Subiecte chimie anorganicaFoto: Hotnews

Potrivit documentelor afișate pe site-ul Ministerului Educației, primul subiect și al treilea sunt în mare parte la fel ca cele de anul trecut. Al doilea subiect este în totalitate identic cu cel din 2018.

Consultă aici subiectele de la Chimie Anorganică 2019

Consultă aici subiectele de la Chimie Anorganică 2018

Întrebat de HotNews despre această situație, Marian Șuță, directorul Centrului Național de valuare și Examinare, instituția care realizează subiectele, a declarat că a cerut lămuri cu privire la această situație de la comisia care a întocmit subiectele. ”Nefiind de specialitate am cerut șefului de serviciu și consilierului de specialitate care a coordonat elaborarea subiectelor să îmi prezinte până mâine un punct de vedere. Oricum a fost extras numărul variantei ( valabil pentru toate disciplinele) din mai multe variante. A fost extrasă o variantă realizată de computer din baza de date cu itemi”, a spus Marian Șută.

Anul acesta 4.696 de candidați s-au înscris la bacalaureat, o parte dintre aceștia au susținut proba la alegere la chimie anorganică, iar cealaltă parte la chimie organică.

Informația privind simulitudinea subiectelor de la chimie anorganică din 2019 cu cele in 2018 a apărut inițial pe site-ul edupedu.ro.

Citește și:

Bac 2019: Candidații de la Tehnologic au lansat o petiție prin care cer 20 de puncte din oficiu la matematică/ Ce spune Ministerul Educației

Barem la geografie, biologie, informatică, logică, chimie, fizică la BAC 2019. Cum vor fi corectate subiectele la ultima probă de la bacalaureat 2019

BAC 2019. Subiecte geografie, biologie, chimie, fizică la bacalaureat 2019, proba la alegere UPDATE

Barem istorie BAC 2019. Ministerul Educației publică baremul de corectare a subiectelor la istorie la bacalaureat 2019, la ora 15.00 UPDATE

Barem matematică BAC 2019. Cum se notează subiectele la matematică la bacalaureat 2019

BAC 2019. Subiecte la istorie la bacalaureat 2019 / Primul subiect este despre epoca Nicolae Ceaușescu (UPDATE)

BAC 2019. Subiecte la matematică la bacalaureat 2019. Ce au avut de rezolvat la mate-info, tehnologic, științele naturii (UPDATE)