Bac 2019. Peste 51.000 de elevi și părinți au semnat o petiție prin care își arată nemulțumirea față de gradul de dificultate a subiectelor de la matematică pentru profilul tehnologic. Concret, cei care au semnat petiția spun că subiectul III exerciţiul 2 (b şi c) de la proba scrisă la Matematică, profilul Tehnologic, a avut un grad de dificultate ridicat. Semnatarii cer Ministerului Educației acordarea a „20 de puncte din oficiu la Bac M2” din cauză că subiectele au fost dificile. Petiția poate fi consultată aici.

Bac 2019Foto: Hotnews

Mulți dintre elevii de la profilul Tehnologic care au susținut ieri poba scrisă de matematică s-au plâns că subiectele au fost prea grele pentru nivelul lor de pregătire.

Ministerul Educației spune că subiectele sunt pentru profilul lor.

”Sunt accesibile. Foarte ușor se poate lua un 6 – 6.50. Subiectele sunt calibrate perfect pentru profil și pe programă. Că elevii de la Tehnologic ar vrea să ia 10 doar pe adunări și scăderi nu este este corect față de ceilalți. Subiectele nu sun greșite așa sunt. Subiectele sunt astfel calibrate astfel încât să se poată lua note de la 1 la 10. ”, a declarat Marian Șută, directorul Centrului Național de Evaluare și Examinare.

Subiecte matematică profil Tehnologic