Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține, pe 18 iunie, proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naționale 2019. Examenul durează două ore, începând cu ora 9.00. La fel ca până acum, examenul de Evaluare Națională 2019 are loc în săli de clasă supravegheate video şi audio. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 20 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor da examenul la matematică din cadrul Evaluării Naționale.

Evaluare nationala 2019Foto: AGERPRES

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă. Media obținută la Evaluare Națională 2019 pentru clasa a VIII-a este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Proba începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele din cadrul Evaluare Națională 2019 sunt monitorizate audio-video.

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru proba de limba română la Evaluare Națională 2019. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Modelele orientative de subiecte pentru Evaluare Națională 2019 clasa a VIII-a sunt disponibile aici.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Subiectele urmăresc să evalueze dacă elevii înțeleg un text literar sau non literar, pornind de la cerințe date, dacă sesizează corectitudinea și valoarea experesivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogăţire a vocabularului şi a categoriilor semantice studiate, a ortografiei şi punctuaţiei, dacă identifică valorile etice şi culturale într-un text, cu exprimarea impresiilor şi preferinţelor. De asemenea, subiectele la română la Evaluare Națională 2019 urmăresc redactarea a diverse texte, cu scopuri şi destinaţii diverse, adaptându-le la situaţia de comunicare concretă. Nu în ultimul rând, subiectele urmăresc să vadă dacă elevii utilizează în redactarea unui text propriu a cunoştinţelor de lexic şi de morfosintaxă, folosind adecvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Consultă aici model de subiect la limba română la Evaluare Națională 2019

Consultă aici barem subiect la limba română la Evaluare Națională 2019

Ce subiecte au primit elevii care au susținut examenul anul trecut:

Consultă aici subiecte la limba română la Evaluare Națională 2018

Consultă aici barem subiecte română la Evaluare Națională 2018

Consultă aici subiecte la română la simulare Evaluare Națională 2019

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării Evaluării Naționale 2019, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

La examenul de Evaluare Națională 2019, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, culegeri, dicţionare, notiţe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, stick-uri de memorie, telefoane, tablete, ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele interzise în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a prevede că toate cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1.

Site-ul dedicat publicării rezultatelor de la Evaluarea Națională este http://evaluare.edu.ro.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale 2019. Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Anul trecut, la nivel național, 73,5% dintre elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională. Procentul din 2018 a fost mai mic cu 3 procente față de 2017 când 76,9% dintre candidați au avut medii peste 5, iar după contestații procentul a urcat la 77%. Rezultatele de anul trecut arată că 319 candidați au încheiat examenul de Evaluare Națională cu media generală 10.

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Subiecte română Evaluare Națională 2019. HotNews va transmite cele mai relevante informații despre evaluare naționala 2019, subiecte, barem și rezultate.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!