Elevii români au câștigat patru medalii, dintre care trei medalii de argint și o medalie de bronz, precum și o mențiune de onoare la a III-a ediție a Olimpiada Europeană de Fizică (EUPhO), care s-a desfășurat la Riga (Letonia), în perioada 31 mai - 4 iunie 2019. România va organiza Olimpiadia Europeană de Fizică anul viitor.

Olimpici fizicăFoto: Hotnews

Medaliile de argint au fost adjudecate de elevii Ștefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa și Iosif Theodor. Medalia de bronz a fost obținută de elevul Vasile Mihai, iar eleva Sabina Drăgoi a primit mențiunea de onoare.

Olimpicul Ștefan Dolteanu a obținut și premiul special pentru cel mai bun experiment din concurs. Toți olimpicii sunt elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Lotul olimpic a fost coordonat de prof. Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București și prof. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

România va organiza în mai 2020 Olimpiadia Europene de Fizică. În organizarea olimpiadei, Ministerul Educației Naționale va beneficia de sprijinul Facultății de Fizică din cadrul Universității București, precum și de colaborarea cu Institutele de Fizică de pe platforma Măgurele: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul de Fizică Atomică, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!