Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar vor începe de la 100 de lei începând cu anul școlar 2019-2020, se arată într-un proiect de hotărâre al Ministerului Educației. Până acum cuantumul burselor era stabilit de fiecare primărie în parte, și din această cauză varia de la oraș la oraș. Începând din această toamnă, primăriile ar putea fi obligate să ofere burse de minim 100 de lei.

Elevi la clasaFoto: Agerpres

”Începând cu anul școlar 2019-2020, bursele de perfomanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, se acordă în cuantum de 100 de lei. Acestea se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Sumele alocate acestor drepturi nu pot fi mai mici de 100 de lei”, se arată în proiectul de hotărâre semnat de premierul Viorica Dăncilă.

În nota de fundamentare a hotărârii se arată că măsura a fost luată ținând cont de nivelul minim al cheltuielilor necesare subzistenței. Același document mai arată că pentru anul școlar 2019-2020 autoritățile locale vor trebui să asigure 360.000 mii lei pentru un număr de aproximativ 400.000 de elevi care vor primi astfel de burse.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!