Sindicaliștii din educație sunt nemulțumiți de planurile de școlarizare trimise de Ministerul Educației în teritoriu. Ei spun că sunt mai multe județe unde vor fi reduse multe clase de la liceele teoretice, ceea ce ar duce la abandon școlar. Sindicaliștii spun că există riscul ca mulți profesori să fie disponibilizați.

catalogFoto: Hotnews

”Multe dintre inspectoratele școlare județene sunt în situația de a tăia până la 35 de clase de liceu și de a le transforma în clase de școală profesională, se arată într-un comunicat de presă al Federației ”Spiru Haret”. Sindicaliștii arată că ordinul privind planurile de școlarizare nu a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social.

CITEȘTE ȘI: Inspectoratele școlare au primit planul de școlarizare cu locurile de la liceu/ Ecaterina Andronescu: Cei care iau note sub 5 să nu mai fie în licee, să meargă spre școli profesionale

„Prin ordinul emis, ministrul educației, Ecaterina Andronescu, pune lacătul pe mai multe licee din țară și le transformă în școli profesionale. Nu spunem că nu suntem de acord cu reformarea sistemului, dar reforma trebuie făcută în urma unei analize în teritoriu, și nu din biroul ministrului, peste noapte. Riscăm, dacă acest ordin nu se schimbă, să ne trezim cu o creștere a abandonului școlar. Sunt județe precum Dolj, Olt, Sibiu, Brăila, Vâlcea, Timiș, Iași, Cluj, Brașov, Teleorman, unde inspectoratele au diminuat deja locurile la liceu, iar acum sunt puse în situația de a mai reduce până la 34 de clase. În plus, există riscul ca multe cadre didactice să fie disponibilizate“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Sindicaliștii mai spun că dacă Ministerul Educației nu va reveni asupra ordinului, atunci vor demara acțiuni de protest.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!