Universitatea din București pune la dispoziția absolvenților de liceu, licență și masterat, la admiterea din acest an, un număr de peste 7.600 de locuri la buget. Pentru studiile universitare de licență, Universitatea din București propune un număr de 4.350 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii universitare de masterat sunt 2.950 de locuri bugetate. Pentru doctorat, universitatea propune un număr de 300 de locuri bugetate, dintre care 150 cu bursă.

Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

Pentru licență și masterat, admiterea la facultățile Universității din București se desfășoară în perioada 8-30 iulie 2019, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2019. În schimb, pentru programele de doctorat, perioada este cuprinsă între 2 și 20 septembrie 2019.

Fiecare facultate are propriul calendar care va fi publicat pe site-ul propriu. Toate informațiile cu privire la numărul de locuri propus de fiecare facultate vor fi disponibile pe site-ul admitere.unibuc.ro.

Universitatea din București oferă candidaților la admitere cazare gratuită în căminul „Leu C”, în limita locurilor disponibile, pentru 3 nopți. Cazarea va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

În plus, candidații la admiterea 2019 la Universitatea din București, beneficiază și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”, alături de alte trei persoane. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 8-30 iulie 2019, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere la Universitatea din București.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!