Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a întors în timp cu 100 de ani într-o conferință de presă susținută miercuri, la Bruxelles, pe tema Reuniunii Consiliului Educație. Avându-i alături pe comisarul european Tibor Navracsics și pe ministrul Bogdan Matei, Ecaterina Andronescu le-a vorbit celor prezenți despre o conferință organizată la București de către UNICEF, în perioada 6-7 mai 1919 (minutul 4.55 din video). Data corectă era 6-7 mai 2019, atunci când în Capitală a avut loc conferința internațională ”Participarea Copiilor la procesele de luare a deciziilor și de elaborare a politicilor la nivelul UE”.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

Ministrul Educației și-a început discursul cu o greșeală pe care a corectat-o imediat. Ea a spus că evenimentul a început de astăzi, dar a adăugat imediat ieri.

După ce a prezentat ce au discutat miniștrii Educației reuniți la Bruxelles în perioada 21-22 mai, Ecaterina Andronescu a amintit despre ce au hotărât cu privire la viitorul Europei.

”Următorul punct pe agendă va fi dezbaterea privind construirea viitorului Europei, cum poate educația să contribuie la creșterea coeziunii și la întărirea în toate țările a Uniunii Europene, la dezvoltarea acestei atitudini pro Europa, pro Uniunea Europeană. Această atitudine care se formează și prin educație. Și de aceea consider că și în abordarea noastră strategică acest lucru este foarte important, pentru că și pentru România motto-ul a fost coeziunea, o valoare comună europeană. Cum construim coeziunea prin educație mi se pare un subiect extrem de important”, a spus Andronescu.

Ministrul Educației a povestit cum un copil din România a prezentat o rezoluție miniștrilor Educației din Uniunea Europeană, însă aici a încurcat anii când această rezoluție a fost prezentată la București.

”Înaintea acestei dezbateri, l-am invitat pe un copil din România, Rareș Voicu, care este un ambasador UNICEF, să prezinte în fața miniștrilor Educației din țările Uniunii Europene, pe scurt, rezoluția pe care UNICEF-ul într-o conferință organizată la București în perioada6-7 mai 1919 ( minutul 4.55 din video) a finalizat-o, rezoluție care vizează participarea copiilor la decizie și la strategiile pentru educație. Se pare că este iarăși un punct foarte important”, a spus Ecaterina Andronescu.

Rezoluția despre care amintea ministrul Educație a fost prezentată în cadrul conferinței internaționale ”Participarea Copiilor la procesele de luare a deciziilor și de elaborare a politicilor la nivelul UE”, organizată în perioada 6-7 mai 2019, la București, de UNICEF România și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!