Instruirea primelor 300 de cadre didactice din învățământul primar, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED), a început în această săptămână, informează Ministerul Educației. Formarea profesorilor a început cu o întârziere de 2 ani, proiectul fiind lansat în noiembrie 2017. Proiectul ar fi trebuit derulat în perioada 2017-2021, cu un buget de aproximativ 42 milioane de euro.

catalogFoto: Hotnews

În total, prin CRED, vor fi formați 55.000 de profesori din învățământul primar și gimnazial. Profesorii urmează să fie instruiți în implementarea noilor abordări curriculare din învățământul primar. Începând cu data de 20 mai, Casa Corpului Didactic București a devenit primul partener din cadrul CRED care implementează activitățile de formare a cadrelor didactice din învățământul primar, în regiunea București-Ilfov, conform calendarului activităților de formare aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Până la data de 6 iulie 2019, vor finaliza programul de formare a 15 grupe (12 în București și 3 în Ilfov) a câte 20 de cursanți, totalizând 300 de cadre didactice formate din învățământul primar.

Activitățile de formare se vor desfășura, timp de 120 de ore, în sistem blended-learning, în timpul săptămânii, atât față în față, cât și online. Cursanții beneficiază de 30 de credite profesionale transferabile.

Începând cu a doua jumătate a lunii mai, în cadrul CRED a fost lansat, la nivel național, un apel de selecție pentru formatori de cadre didactice atât pentru nivelul primar, cât și pentru cel gimnazial.

Profesorii din învățământul preuniversitar/universitar din România care vor să devină formatori în cadrul proiectului pot aplica pentru unul din posturile disponibile în cadrul celor opt instituții partenere din cadrul proiectului: Casele Corpului Didactic Buzău, București, Brașov, Botoșani, Cluj-Napoca, Olt, Teleorman și Timiș.

Profesorii interesați pot accesa site-urile instituțiilor menționate mai jos, pentru a aplica pentru posturile disponibile:

ccd.buzau.ro, ccd-bucuresti.org, ccdbrasov.ro, ccdbotosani.ro, ccdcluj.ro, ccdolt.ro, ccd.isjtr.ro, ccd-timis.ro.

CRED a fost lansat în anul 2017 și va dura patru ani. Este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se implementează la nivel național și are 12 parteneri, instituții publice: Institutul de Științe ale Educației, opt Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și trei Inspectorate școlare județene.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!