Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la Arad, că în acest an se va rezolva problema şcolilor care mai au toaletele în curte sau neconforme, fiind alocată de la buget suma de 65 de milioane de lei, care va merge către primării, potrivit Agerpres.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. În acest moment este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală", a declarat ministrul.

Ecaterina Andronescu se află în judeţul Arad, joi, pentru a verifica stadiul unor investiţii în şcoli şi pentru discuţii cu membri ai corpului profesoral şi autorităţi locale.

Ministrul Educației a declarat de mai multe ori că anul acesta va rezolva problema toaletelor din curtea școlii. În luna februarie, Ecaterina Andronescu spunea că va investi 70 de milioane de lei în școlile care au toalete în curtea școlii. Potrivit statisticilor de la minister, un număr de 1.460 de şcoli din ţară au grupurile sanitare în curte.

Citește și:

Ecaterina Andronescu: Sunt 1.460 de şcoli în ţară cu grupurile sanitare în curte / Avem bani în buget ca să rezolvăm problema

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!