Evaluarea națională începe marți pentru elevii din clasa a II-a, cu proba scrisă la limba româna sau la limba maternă. Zilele următoare vor fi susținute probele de citit la limba română și maternă și testarea la matematică. Notele de la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a nu se fac publice și nici nu se trec în catalog. Profesorii le vor comunica părinților, pentru a afla nivelul de cunoștinte al elevului.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE. Ministerul Educației a publicat subiectele primite de elevii de clasa a II-a la testul scris de la limba română.

Consultă aici subiectele de la limba română primite de elevii de clasa a II-a.

UPDATE. Elevii de clasa a II-a au avut de redactat un bilet de mulțumire și de conceput un scurt text literar pe baza unor întrebări.

Subiectele sunt unice pe țară și sunt concepute în mod asemănător testelor PISA Ministerul Educației va publica la ora 15.00 pe site-ul subiecte2019.edu.ro.

Prin testarea de la clasa a II-a, învățătorii verifică dacă elevii știu să scrie și să citească, iar după primirea rezultatelor învățătorii ar trebui să facă planuri personalizate fiecărui elev care a înregistrat lacune, plan care să ducă în următorii ani la ridicarea nivelului copilului.

Ministerul Educației a stabilit care sunt regulile pentru desfășurarea exmanelui:

  • Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.

  • Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

  • Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

  • Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

  • Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

    Subiectele sunt unice pe țară și sunt concepute în mod asemănător testelor PISA Ministerul Educației va publica la ora 15.00 pe site-ul subiecte2019.edu.ro.


    Calendar Evaluare Națională 2019 clasa a II-a

    7 mai 2019: Limba română - Scris

    7 mai 2019: Limba maternă - Scris

    8 mai 2019: Limba română - Citit

    8 mai 2019: Limba maternă - Citit

    9 mai 2019: Matematica

    10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale - Scris-Citit

    MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!