Ministerul Educației arată care sunt condițiile în care cei 550.000 de elevi de clasa a II-a, clasa a IV-a și a VI-a vor susține evaluarea națională începând de săptămâna viitoare. Elevii vor susține examenele în sălile de clasă unde învață de obicei. Testele vor dura 30 de minute la clasa a II-a și 60 de minute la clasa a IV-a și a VI-a.

Elevii de la Colegiul GoetheFoto: fundatia-michael-schmidt.org

Primii care vor da evaluarea națională vor fi elevii clasei a II-a (EN II). Ei vor susține marți, 7 mai, probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai). Elevii claselor a VI-a or susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

  • Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.

  • Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

  • Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

  • Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

  • Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Calendar Evaluare Națională 2019 clasa a II-a

7 mai 2019: Limba română - Scris

7 mai 2019: Limba maternă - Scris

8 mai 2019: Limba română - Citit

8 mai 2019: Limba maternă - Citit

9 mai 2019: Matematica

10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale - Scris-Citit

Consultă Model 1 de subiect la citit EN II

Consultă Model 2 de subiect la scris EN II

Consultă Model 3 de subiect la citit EN II

Consulta Model de subiect la Matematica EN II

Consultă subiectele primite de elevi în 2018 Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a

Consultă subiectele primite de elevi în 2017 Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a

Consultă modele de subiecte pentru Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Calendar Evaluarea Națională 2019 la finalul clasei a IV-a

14 mai 2019: Limba română

15 mai 2019: Matematică

16 mai 2019: Limba maternă

Calendar Evaluarea Națională 2019 la finalul clasei a VI-a

22 mai 2019: Limba și comunicare

23 mai 2019: Matematică și Științe ale Naturii

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!