Elevii din Constanţa vor avea o nouă clasă de învăţământ dual pentru profilul comerciant - vânzător începând cu septembrie 2019,, în urma unui parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Constanța şi Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Romania).

Invatamant dualFoto: AHK Romania

Noua clasă va fi coordonată de către reprezentanţii Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Romania). Până acum, oamenii de afaceri germani au înfiinţat șase clase de învățământ dual în parteneriat cu şcolile din Constanţa.

"Sperăm ca aceste parteneriate să creeze contextul adecvat pentru educarea publicului școlar și a publicului larg din fiecare regiune a țării cu privire la învățământul profesional dual. Ne bucurăm că există o susținere importantă la nivel local pentru acest tip de învățământ, atât de necesar în sistemul educațional din România, în contextul lipsei acute a forței de muncă", a declarat Sebastian Metz, directorul general AHK Romania.

Oamenii de afaceri germani au înfiiţat clase pentru învăţământul dual şi în judeţele Timiș, Brașov, Iași și Ilfov, iar în următoarea perioadă vor încheia parteneriate şi cu județele Sibiu, Cluj și municipiul București.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!