Toate grădiniţeţe şi şcolile trebuie să aibă avize ISU, indiferent că sunt de stat sau private, declară ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută propusese ca şcolile de stat care urmează să fie acreditate să fie exceptate. Prevederea nu a trecut de şedinţa de Guvern. Ministrul Educaţiei a declarat pentru HotNews.ro că va discuta cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să nu exagereze în privinţa cerinţelor atunci când eliberează avizele de securitate la incendiu.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

"Grădiniţele şi şcolile, indiferent că sunt de stat sau private, trebuie să obţină avizul ISU. Ceea ce ne gândim să facem, probabil că vom propune în viitoarea lege, este ca aceste avize să fie în responsabilitatea celor care deţin clădirea şcolii, şi acestea sunt autorităţile locale. Eu cred că trebuie să discutăm cu responsabilii care decid ce criterii trebuie să îndeplinească o clădire, pentru că nu mi-aş dori să exagereze. Şi am să vă spun şi de ce fac această afirmaţie. Vorbeam acum două săptămâni cu primarul Sectorului 6 şi îmi spunea că atunci când a cerut avizul ISU pentru şcolile care funcţionează de mulţi ani în sectorul 6 şi care au o alimentare cu apă curentă, acestora ISU le cere să facă nişte bazine cu apă suplimentară în situaţia în care nu este suficientă presiune de la reţea. Adică mi se par nişte exagerări care nu ar trebui făcute", a declarat Ecaterina Andronescu pentru HotNews.ro

"Eu sunt absolut de acord că trebuie să ne protejăm copiii de orice ar putea să le pună viaţa în pericol, dar să nu exagerăm! Atât timp cât avem apă curentă de la robinet de ce trebuie să facă bazine în curtea şcolii? Ca să generez alte probleme şi fără îndoială şi costuri suplimentare?", a mai spus Ecaterina Andronescu.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!