Preşedintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare la Parlament legea de modificare a legii educaţiei prin care înființarea și gestionarea permanentă a catalogului școlar on-line intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar.

Catalog virtual accesat pe tableteFoto: Hotnews

"Apreciem că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii. Astfel, textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele a retrimis legea la reexaminare şi pentru că nu prevede clar sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară on-line şi nici nu conţine dispoziţii privind protecţia datelor personale.

Cererea de reexaminare a șefului statului poate fi citită integral aici.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!