Patru instituții de învăţământ superior din România au intrat în topul The Times Higher Education University Impact Rankings, dat publicității pe 3 aprilie 2019: Academia de Studii Economice din București (pozițiile 101-200), Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (poziţiile 201-300) și Universitatea din Bucureşti (pozițiile 301+). Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF Iași) este singura instituţie de învăţământ medical din acest top. Clasamentul cuprinde peste 450 de universități din 77 de țări.

Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

Primele locuri în top sunt ocupate de Universitatea din Auckland (Noua Zeelandă) și McMaster University (Canada), iar University of British Columbia (Canada) și Universitatea din Manchester (Marea Britanie) sunt la egalitate, pe locul 3. Japonia este cea mai reprezentată națiune în top, cu 41 de instituții, urmată de SUA cu 31 și de Rusia cu 30.

The Times Higher Education University Impact Rankings este singurul clasament global de performanță care evaluează universitățile în baza Obiectivelor Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă. Realizatorii clasamentului utilizează indicatori atent calibrați pentru a oferi comparații complete și echilibrate în trei domenii largi: cercetare, activități de sensibilizare și administrare.

În prima ediție (2019) a clasamentului Times Higher Education University Impact Rankings, s-au evaluat 11 dintre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (United Nations Sustainable Development Goals -SDG), printre care Sănătate și bunăstare, Educație de calitate, Egalitatea de gen, Muncă în condiții decente și creștere economică şi Industrie, inovație și infrastructură.

Pentru obiectivul Educație de calitate, lista cuprinde 450 de universități din 77 de țări, din România fiind prezente Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București (pe pozițiile 201-300) și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (pe poziția 301+).

În ce privește Egalitatea de gen, lista cuprinde mai mult de 300 de universități din 70 de țări, România fiind reprezentată prin Academia de Studii Economice din București, pe locul 38 și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (pozițiile 101- 200).

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!